Jdi na obsah Jdi na menu

Chřibský maraton 51. ročník - Mulugeta Serbessa je čtyřnásobným vítězem. V ženách zvítězila Iva Pachtová

Mulugeta Serbessa se stal časem 2:46:30 hod. již počtvrté vítězem Chřibského maratonu, jehož 51. ročník se běžel za optimálního slunečného počasí v sobotu 12.10. V kategorii žen zvítězila Iva Pachtová v čase 3:36:05 hod.

img_3456.jpg

Ihned po startu se ze startovního pole odpoutali dva největší favorité, Mulugeta Serbessa a domácí dlouholetá a věrná běžecká opora Tomáš Blaha, kteří se pravidelně střídali do mety půlmaratonu. Ve stoupání na Bunč, nejvyšší místo trati, se však zkušený a v tu chvíli trojnásobný vítěz Chřibáku, Mulugeta Serbessa odpoutal a běžel do cíle již sám. Do něho doběhl v cca o 10 minut lepším čase, než před rokem a docílil tak již 4. vítězství! Na pětinásobné vítěze Daniela Orálka a Petra Vabrouška tak ztrácí pouhý jeden triumf. Mulugeta se kromě celkového vítězství stal i vítězem kategorie Muži C.

Tomáš Blaha běžel svůj třetí Chřibák a tento se mu povedl ze všech nejvíce, když si utvořil osobní traťový rekord 2:54:17 hod. a taktéž dosáhl svého nejlepšího umístění v podobě celkového 2. místa a vítězství v kategorii Muži B.

O třetí místo sváděla od počátku souboj malá skupinka běžců, z níž se nakonec odpoutal několikanásobný úspěšný účastník Chřibáku, Jan Bláha, známý i jako výborný triatlonista a po nedávné účasti na Mistrovství světa v triatlonu si připsal výborné 3. místo i na Chřibském maratonu, v čase 3:07:46 hod.

Mezi ženami vedla od počátku karvinská Iva Pachtová, která doběhla i jako první do cíle na atletickém stadionu, v čase 3:36:05 hod. Krásné 2.místo vybojovala při svém debutu na náročné trati mladá Viktorie Kuncová (4:31:11 hod.). A rovněž tak i Barbora Loupancová Krejčová při svém prvním a hned náročném maratonu obsadila časem 4:36:35 hod. pěkně třetí místo.

Maraton měl opět mezinárodní účast, když kromě tradičních vytrvalců ze Slovenska, se závodu zúčastnil i Angličan Steve Chalk a také Mongolec Saruul Byambadorj. 

A letos byl také plně funkční i živý přenos závodu, o který se postarala naše IT skupina.

 

Součástí závodu byla také Dětská maratonská štafeta, které se zúčastnily dvě družstva, přičemž to vítězné doběhlo s odstupem pouhých 10 sekund za celkovým vítězem.

https://online.atletika.cz/prihlasky/seznam-prihlasek/78448

 

Děkujeme všem maratoncům, že přijeli a běželi, také všem pořadatelům, že závod dobře připravili a zabezpečili a také tam “nahoru”, že nám bylo dopřáno krásné počasí!

 

VÝSLEDKY 51.Chřibského maratonu_celkové

VÝSLEDKY 51.Chřibského maratonu_dle kategorií

 

FOTO PETR:  https://eu.zonerama.com/Link/Album/12242512

FOTO DAVID:  https://eu.zonerama.com/Link/Album/12242619

 

 

Náhledy fotografií ze složky Chřibský maraton-51.ročník