Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality

Příspěvky

Tristan Slunečný halovým vícemistrem ČR starších žáků v běhu na 3000m

I na halovém Mistrovství České republiky nepřestal Tristan Slunečný udivovat ve svých výkonech! V běhu starších žáků na 3000 m si - i po prodělaném pádu v průběhu závodu - doběhl pro krásnou stříbrnou medaili a navíc v novém osobním rekordu 9:50,66 min.! Oproti svému vítěznému běhu na stejné trati při Mistrovství Moravy žactva se polepšil o 25 vteřin. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva - Tristan Slunečný mistrem na 3000m

V sobotu 5. 2. se v atletické hale v Ostravě konalo Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva, o den později stejné mistrovství i v kategorii dorostu, juniorů a dospělých. Kroměříž vyslala do bojů o medaile celkem 8 atletů. Svěřenci trenérů Březky, Hudečka a Osinové se připravili výborně a téměř ve všech startech se mohli těšit z vylepšení osobních rekordů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Halový přebor Zlínského kraje - Tristan Slunečný přeborníkem na 800m žáků

V sobotu 29. 1. se v atletické hale v Ostravě konal přebor Olomouckého a Zlínského kraje žactva. Kroměříž vyslala do bojů o medaile 6 mladých atletů. Svěřenci trenérů Petra Hudečka, Vojtěcha Březky a Zuzany Osinové se však v žádném případě neztratili a téměř ve všech případech se mohli radovat z vylepšení osobních rekordů. Nejvíce byl vidět Dan Tristan Slunečný, který si poradil se všemi soupeři na 800 metrů a na trati 1500 metrů podlehl pouze jednomu závodníkovi. Kromě zlaté a stříbrné medaile si odvezl i nová osobní maxima. Velmi dobře se vedlo i Danielu Sommerovi, který si dosprintoval pro stříbro na stopadesátce a bronz na šedesátce.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: Halový přebor ZLK žactva 2022

Zemřel František Novotný, legenda kroměřížských maratónců

Na počátku roku nemáme vůbec veselé zprávy. Náhle a překvapivě nás ve středu 12.ledna navždy opustila legenda mezi kroměřížskými maratonci - František Novotný. Bylo mu nedožitých 76 let. "Franta", jak jsme mu familiárně říkali, úspěšně absolvoval celkem 275 maratonů a na přelomu tisíciletí se přetahoval v počtu uběhnutých maratonů o čelo mezi českými i slovenskými maratonci. Svůj první - Hanácký - maraton si zaběhl 13.9.1975 v Prostějově, při svém 10.maratonu poprvé dosáhl ceněného času pod 3:00 hod, přičemž posléze tento výkon vylepšil až na 2.38:08 hod. Byl u zrodu Chřibského maratonu a v prvních ročnících běžel 30 km distanci vedlejšího vytrvaleckého závodu a do roku 2011 absolvoval bez přestávky všechny jeho ročníky. Ten zatím poslední, 48.ročník, výstřelem z pistole i slavnostně odstartoval. Podobně tomu bylo i u Rohálovské 10. Poslední maraton absolvoval v roce 2011 - Prague International marathon. Žádný z nich nikdy nevzdal, všechny doběhl. Až tento poslední, který by však byl nad síly každého.... Františku, čest Tvé památce, bylo nám ctí, že jsi tvořil součást našich životů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Tomáš Navrátil byl 12. na MČR v krosu

V sobotu 27.11. se ve Valašském Meziříčí uskutečnilo Mistrovství České republiky v krosu mužů, žen a juniorů. Těší nás, že náš běžec-vytrvalec Tomáš Navrátil v hlavním závodu mužů obsadil pěkné 12. místo, když zasněženou i rozbahněnou trať o délce 10 kilometrů zvládl v čase 36:31 min. Gratulujeme!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Světlušková noc 2021

V pátek 5.11. jsme pro naše nejmenší atlety z přípravky uspořádali v Podzámecké zahradě další Světluškovou noc. Akce, kterou se děti loučí s venkovní sezónou před následným zimním trénováním v tělocvičně se opět velmi povedla. Děti byly moc spokojené s touto netradiční formou tréninku, když na jednotlivých stanovištích plnili dovednostní a vědomostní úkoly. To vše při zrychleném přesunu z jednoho stanoviště na druhé. Děkujeme vedení Arcibiskupského zámku Kroměříž, že nám konání této oblíbené akce opět umožnilo.   

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: Světlušková noc 2021

Chřibský maraton - vítězem 48.ročníku se stal domácí Tomáš Navrátil, mezi ženami Petra Tunysová

Vítězem 48.ročníku Chřibského maratonu se stal domácí Tomáš Navrátil, který náročnou trať pokořil v čase 2:38:15 hod. A mezi ženami zvítězila Petra Tunysová ze Slečinky Napajedla v čase 3:32:13 hod.

Výsledky: https://chribak.akkromeriz.cz/results

Foto:  https://mvyp.rajce.idnes.cz/Chribsky_maraton_2021/

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality | Fotografie: Chřibský maraton-48.ročník

Dětská maratónská štafeta - 8.ročník

V sobotu 16.10.2021 se uskutečnil v pořadí již 8. ročník "Dětské maratónské štafety", v rámci níž poměřili naši mladí atleťáci z přípravky své síly s maratónci dospěláky. Čekalo je 105,5 kol na oválu atletického stadionu! Naši mladí maratonci se velkého počtu kol nezalekli a plni nezměrného odhodlání dosáhnout co nejlepšího času, možná i porazit celkového vítěze, se vydali na štafetovou maratonskou trať..   Nakonec zvítězila  štafeta "B" v čase 3:02:38 hod. a štafeta "A" zaběhla čas 3:07:10 hod.

 
Celý příspěvek

Atletická přípravka - tréninky byly opět zahájeny 10.9.2021

S počátkem školního roku došlo také k obnovení tréninků naší atletické přípravky, přičemž ten první proběhl v pátek 10.9.2021 v 16:30 hod. Pro další informace dbejte pokynů trenérů příslušných skupin. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Aktuality

Letní soustředění atletické přípravky se nadmíru vydařilo

Tento týden jsme uspořádali pro naše děti z atletické přípravky letní soustředění v aktuálním Japonském “olympijském duchu”, na kterém prohloubily své dovednosti i znalosti atletiky. Sportovaly, když už sportu bylo dost, hrály si a pod vedením 6 trenérů strávily svůj prázdninový čas aktivitou na čerstvém povětří a v přátelském kolektivu mezi kamarády. Tím i částečně kompenzovaly dobu, kdy je Covid-2 virus okradl o do té doby běžné činnosti. Na závěr se uskutečnily neoficiální závody v Chropyni, s místní atletickou přípravkou. Všichni byli nadmíru spokojení a těší se na příští soustředění 2022. 

 
Celý příspěvek